luni, 18 noiembrie 2013

Amores Perros (2000)

Formata din trei povesti dramatice interconectate, "Dragoste pentru caini" a lui  Alejandro González Iñárritu este o capodopera mexicana ce a precedat o avalansa de productii hollywoodiene construite in acelasi stil celei lantino americane, aici in cauza. 
Filmul ataca subiectul iubirii din unghiuri total diferite: un tanar interlop, un fotomodel de succes si un asasin ajuns vagabond, toti se confrunta cu pierderea a ceea ce iubesc mai mult, intr-un mod in care violenta isi pune serios amprenta. 
Amores Perros e atat de bine construit, incat pune in evidenta mediocritatea productiilor cu care ne-a obisnuit Hollywood-ul in ultimii ani, si surclaseaza detasat nume precum Magnolia (1999), Crash (2004) sau Bobby (2006).
Regia este impecabila, evenimentele apartin vietii de zi cu zi dar fiind complexe in acelasi timp si, in ciuda deznodamantului lor melodramatic si tragic pe alocuri, iti mentin viu sentimentul sperantei.
Nenumaratele scene memorabile, zecile de premii castigate la festivaluri cu renume din industria cinematografiei, printre care amintim nominalizarile la Oscar si Globul de Aur pentru cel mai bun film strain, ar trebui sa te convinga sa nu treci cu vederea un film ca Amores Perros. Nota mea: 9.
Download aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu